Látni és látszani program Várpalotán is
2020-11-05 10:26:07


A látás és a láthatóság jelentőségére hívták fel a rendőrök a közlekedők figyelmét.

A rendőrök 2020. november 3-án Várpalotán tájékoztatták a közlekedőket az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság által idén is útjára indított Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányról. A rendőrök ezenkívül felhívták a megállított járművezetők figyelmét a járművek világító- és jelzőberendezéseinek ellenőrzésére, valamint a téli gumiabroncsok használatának fontosságára.

Az akció kiterjedt a kerékpárral közlekedőkre is. A rendőrök elmondták a bicikliseknek többek között azt, hogy kétkerekűvel közlekedve különösen fontos a láthatóság, ezért ajánlott a színes, feltűnő ruházat viselése, valamint a járművek megfelelő kivilágítása. Hangsúlyozták, hogy a fényvisszaverő mellény használata nemcsak hasznos, de lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén kötelező is.

A szabályosan közlekedő járművezetők fényvisszaverő eszközöket kaptak az igazoltató rendőröktől.

A baleset-megelőzési kampány 2020. december 6-ig tart, a csatlakozott szervizekről, optikákról bővebb információ a www.latnieslatszani.hu, a www.police.hu és a www.kreszvaltozas.hu weboldalakon található.