icon-1

Mit ellenőrzünk?

A külvilágból érkező ingerek, információk több mint 80 százalékát szemünkkel érzékeljük. A látásellenőrzés során a szakember megállapítja, rendelkezik-e a szem az éles, tiszta képalkotás képességével vagy szemüvegre/kontaktlencsére van szükség a biztonságos autóvezetéshez.

  • Rövidlátás (myopia) esetén a közeli tárgyak jól láthatók, a távoli dolgok, alakok körvonalai azonban elmosódottak, homályosak. Ilyen esetben problémát jelenthet akár a néhány méterre lévő családtag, ismerős felismerése is. A megfelelő szemüveges korrekció megoldja az ilyen jellegű fénytörési hibát.
  • Távollátáskor (hypermetropia) a szem a távoli tárgyakat, alakokat tisztán és élesen láthatja. A közeli (1-1,5 méteren belüli) dolgok azonban gyakran életlenek, homályosak. 40 év felett ez a hatás tovább erősödik, mivel a szem fiziológiája változik, alkalmazkodóképessége csökken. A jó szemüveg tiszta, éles képet ad a közeli tárgyakról is.
  • Tórikus korrekcióra abban az esetben van szükség, ha a látott kép nem pontszerűen éles, a tárgy vagy alak körvonala elmosódott, akár közelre, akár távolra tekintünk. A szakember néhány perc alatt meg tudja állapítani, hogy milyen tengelyállásnál szükséges korrigálni ahhoz, hogy ismét éles képet kapjunk a világról.

A különböző szembetegségek kialakulása gyakran tünetmentes és lassú elváltozásokat okozhat a szemben. A rendszeres látásellenőrzés időben kimutatja az esetleges elváltozásokat, így azok nagyobb hatékonysággal kezelhetőek.

A kampányban regisztrált optikák ingyenes látásellenőrzést végeznek a kampány keretein belül hozzájuk érkezőknek. A látásellenőrzés során esetlegesen megállapított probléma konkrét kivizsgálásához azonban már látásvizsgálat szükséges, ami költségtérítéses szolgáltatás.

A „Látni és látszani” kínálta kedvezményes vagy ingyenes szolgáltatások igénybevételéhez keresd a hozzád legközelebbi partnerünket, ellenőrizd az Optikuskeresőben az általa kínált szolgáltatásokat és élj a lehetőséggel!

Optikakereső
icon-1