icon-1

Optikus regisztráció

Társadalmi felelősségvállalási nyilatkozat

Az ORFK-OBB által meghirdetett 2023. évi, őszi „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági akció céljával egyetértek és az akcióban vállalkozásom a társadalmi felelősségvállalás eszméjét magunkénak tudva – önkéntesen részt vesz.

Vállaljuk, hogy ügyfélkörünkben nagy figyelmet fordítunk arra, hogy tovább erősítsük a közlekedésbiztonságban kulcsszerepet betöltő éles látás fontosságának tudatosulását.

Vállaljuk, hogy:

  • kiemelt figyelmet fordítunk minden látásellenőrzési- és vizsgálati tevékenységre
  • az esetleg tapasztalt rendellenességekre felhívjuk a figyelmet
  • kihangsúlyozzuk az esetleges látásjavítás szükségességét és javítási lehetőségeket
  • tanácsokkal szolgálunk a látásminőséget érintő kérdésekben.

Vállaljuk, hogy a hozzánk forduló kampányban résztvevőket teljeskörűen kiszolgáljuk. Lehetőségeinkhez mérten saját akciókat is kezdeményezünk, ennek kedvezményszintjét meghirdetjük.

Egyben hozzájárulok, hogy a társadalmi felelősségvállalási nyilatkozatot aláíró vállalkozásokat tartalmazó nyilvános cégjegyzékbe felvegyenek, az akció honlapján optikus szolgáltatási adatainkkal megjelenjek. Továbbá hozzájárulok, hogy a szervezők szakmai, támogatói, illetve tájékoztató anyagot küldjenek számunkra.

A Látni és látszani akció kapcsolattartója

A vállalkozás közzétehető adatai

Tevékenységi kör

A regisztrációt követően a megadott optika e-mail címére küldjük az OPTIKUS IGAZOLÓLAPOT.

A vizsgálatot követően az igazolólapot az optika köteles kitöltve átnyújtani az akcióban résztvevőknek.

1 Ez az átvizsgálás nem helyettesíti a kötelező hatósági Műszaki Vizsgát és nem helyettesíti a "Gyárilag előírt időszakos vizsgálatokat" sem. Az átvizsgálás során az átvizsgálást végző szakember a műszerfalon kijelzett adatokat (pl. kilóméteróra-állást) és a gépjármű hivatalos papírjaiban rögzített adatait tekinti irányadónak, azok hitelességét nem ellenőrzi. Az átvizsgálás azt ellenőrzi, hogy a kontrollpontokon a vizsgálat időpontjában van-e meghibásodás vagy sem, és nem vetíti előre az adott pontok és/vagy a jármű bármely alkatrészének, berendezésének későbbi meghibásodási eshetőségét.
icon-1